Almedalen 2016

Willhem fanns på plats under Almedalsveckan 2016. Förutom att följa och delta i debatter arrangerade vi även vårt seminarium inom digitalisering och hållbarhet, "Hur kan smart teknik bidra till ett hållbart boende?".

Repris av seminariet

Frågor och svar

willhem.se/fragor har vi besvarat de frågor som ställdes under seminariet.

Sammanfattning

Utvecklingsbehovet i miljonprogrammet är stort och bostadsbranschen behöver utveckla ett nytänkande. Vilka nya vägar och metoder finns som både är hållbara och som efterfrågas av morgondagens hyresgäster? Om att se möjligheterna i äldre byggnation.

Bakgrund

I stadsdelen Biskopsgården i Göteborg har Willhem utvecklat ett "tänkande hus" i en fastighet byggd 1956. Projektet visar hur smart teknik och energilösningar kan lyftas in ett äldre hus och skapa förutsättningar för ett modernt IT-liv och ett hållbart boende med miljömässiga, sociala och ekonomiska värden. Det tänkande huset har nyligen vunnit pris för sitt helhetstänkande och för det sätt som hyresgästerna har involverats i processen. Willhem delar med sig av lärdomar och lyfter upp hållbarhetsaspekter som kan inspirera fler att se på utmaningarna med befintlig bebyggelse, inklusive miljonprogrammen, på ett nytt sätt och utifrån kundens behov.

Läs mer om det tänkande huset