Söka bostad

Göra intresseanmälan

För att söka en bostad behöver du skapa ett konto som bostadssökande på vår hemsida. De uppgifter du fyller i blir din sökprofil när du söker lägenhet hos oss. Det är därför viktigt att du lämnar korrekta uppgifter och gör en komplett ansökan. Har du inte tillgång till egen dator kan du kontakta ditt områdeskontor där det finns en kunddator. Du kan se dina intresseanmälningar på Mina sidor. Vi kontaktar dig om du blir erbjuden en visning. 

Läs mer om hur du söker boende

Vem erbjuds lägenheten?

Hos Willhem har vi inget kösystem. Under förutsättningar att det inte finns några betalningsanmärkningar eller att det finns anmärkningar på tidigare boende, gör vi ett urval som bygger på en helhetsbedömning. Vi tar bland annat hänsyn till att boendet ska passa dina behov och vara en långsiktig lösning för oss som bostadsbolag. Storleken på lägenheten, kostnaden för lägenheten samt hur hyresgästsammansättningen ser ut i fastigheten påverkar också. 

Läs vår uthyrningspolicy (sv och eng) 

Gå på visning

När vi gått igenom alla intresseanmälningar skickar vi ut en inbjudan till visning via epost eller telefon till ett urval av sökande. Handläggningstiden för våra objekt kan variera. Efter visningen behöver du tacka ja eller nej på hemsidan för att vi ska veta om du fortfarande är intresserad. Logga in på Mina sidor/Mina intresseanmälningar. Blir du slutligen erbjuden bostadskontraktet kontaktas du via telefon.

Skriva kontrakt

När du fått lägenhet hos oss är det dags att skriva kontrakt. Det är alltid du som bor i lägenheten som ska stå på kontraktet. Glöm inte att ta med dig legitimation. Hyresavtalet är ett juridiskt åtagande som innebär såväl ekonomiska som vårdnadspliktiga skyldigheter. Vid kontraktsskrivningen får du all nödvändig information om ditt nya boende av områdespersonalen på din ort. 

Jag saknar svenskt personnummer, vad gäller?

För att hyra lägenhet hos oss behöver du ha svenskt person- eller samordningsnummer eller skandinaviskt personnummer. Läs gärna mer i vår uthyrningspolicy. Det går även bra att kontakta oss så hjälper vi dig.

Guider