Sekretesspolicy

Vi tar din personliga integritet på största allvar. Tack för att du använder våra tjänster och webbsidor. Denna sekretesspolicy är tillämplig för varje person som delar med sig av sina personuppgifter direkt eller indirekt med Willhem AB (nedan kallad ”Willhem”, ”vi” eller ”oss”) genom användning av våra webbsidor eller tjänster, såsom willhem.se eller vår app.

All behandling av personuppgifter inom Willhemkoncernen sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (The General Data Protection Regulation) och tillämplig lagstiftning.

Sekretesspolicyns tillämpningsområde

Denna sekretesspolicy avser personuppgiftsbehandling där Willhem är personuppgiftsansvarig, dvs. i de fall Willhem samlar in, lagrar eller behandlar personuppgifter via vår hemsida, www.willhem.se, eller vår app.

Rättslig grund och personuppgifter

Genom din användning av vår webbplats och godkännande av cookies så samtycker du till att vi använder och behandlar dina personuppgifter enligt denna information. Willhem har även ett berättigat intresse av att analysera användningen av vår webbplats och utveckla den. Med personuppgifter avses uppgifter som kan hänföras till dig som fysisk person. Vi kan komma att behandla följande typer av personuppgifter hänförliga till dig (beroende på vilka tjänster hos oss du väljer att använda)

• Användarinformation, t.ex. cookies, webbläsarinformation, information om enheten du använder och information om hur du interagerar med våra tjänster, exempelvis vilka funktioner du använder och sidor du besöker
• Annan information som vi mottar från dig genom din kontakt med oss via vår hemsida eller vår app

Cookies

På willhem.se använder vi cookies för att se hur våra besökare använder våra webbplatser, så att de kan fungera korrekt, utvecklas och bli mer relevanta. En cookie är en liten textfil som sparas på hemsidebesökarens dator. En cookie kan vara antingen en sessionscookie eller en cookie som lagras under längre tid. En sessionscookie försvinner när webbläsaren stängs ner, medan en lagringscookie sparas. Syfte med lagringscookies är att ge hemsidebesökaren en bra funktionalitet och upplevelse på hemsidan. Det kan t.ex. handla om att språkval eller andra preferenser sparas för att underlätta för hemsidebesökaren vid nästa besök.

Cookies är kopplade till din IP-adress och är inte relaterat till någon annan personlig information. Informationen som samlas in genom cookies När det gäller beteende på Willhem.se sparas inte heller IP-adresser i våra databaser. Som hemsidebesökare kan därför informationen om dig aldrig kopplas samman med din identitet.

Willhem.se har även cookies för att beräkna och rapportera användarantal och trafik. Vi använder även s.k. tredjepartscookies från andra företag för att göra marknadsundersökningar och trafikmätningar. I dessa cookies kan t.ex. IP-adresser, enhetsinformation, webbläsarinformation och liknande information sparas.

Om du inte vill att denna information ska registreras när du besöker willhem.se kan du ta bort dem i din webbläsares inställningar. Via din webbläsare kan du både radera cookies samt stänga av möjligheten att lagra cookies på din dator. Väljer du att göra detta kan dock ett flertal funktioner på hemsidan sluta att fungera.

Vi använder även cookies utgivna av tredje part för att ge dig mer relevant information. Dessutom samlar vi statistik över hur våra sidor används för att förbättra din användarupplevelse, och använder cookies för att följa hur användare navigerar på vår webbplats. Informationen i våra cookies anonymiseras innan de skickas till en tredje part, vilket innebär att vi inte kan identifiera dig som person genom denna information.

Utlämning av personuppgifter

Willhem lämnar enbart ut personuppgifter till part utanför Willhemkoncernen i de fall det är nödvändigt. Vi kommer inte dela personuppgifter med tredje part på ett sätt som möjliggör för sådana tredje parter att använda personuppgifter för direktmarknadsföringsändamål i relation till dig såsom privatperson utan endast till dig i rollen som Willhems hyresgäst. Uppgifter lämnas även ut till myndigheter, kommuner eller annan part i de fall detta krävs enligt lag, förordning eller myndighetsbeslut.

Inga personuppgifter överförs till land utanför EU/EES och i de undantagsfall detta sker ingås avtal med leverantören för en säker överföring.

Dina rättigheter

Willhem arbetar aktivt med att säkerställa att vi har korrekta personuppgifter. Som registrerad hos Willhem har du rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga. Du kan kontakta vår kundsupport på telefon eller Willhems Dataskyddsombud på gdpr@willhem.se för att få hjälp med att uppdatera eller, i vissa fall, radera dina personuppgifter. Du har rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära att behandlingen begränsas. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke och stänga av användningen av cookies, för mer information om hur du blockerar eller tar bort cookies, se ovan under ”Cookies”.

Du har även rätt att begära att få ut dina personuppgifter, när det är tekniskt möjligt, i syfte att överföra dessa till annan personuppgiftsansvarig. Som registrerad kan du en gång per kalenderår begära att få ett registerutdrag innehållande de personuppgifter som finns registrerade i våra system. Kontakta Willhems Dataskyddsombud på gdpr@willhem.se med eventuell begäran om registerutdrag eller korrigering av personuppgifter.

Kontaktuppgifter

Willhem AB (publ), org.nr. 556797–1295, med dotterbolag (se fullständig lista på dotterbolag i senaste årsredovisning för Willhem AB (publ)), är personuppgiftsansvarig. Kontakta oss: Att:

Dataskyddsombud, Willhem AB, Vasagatan 45, 411 37 Göteborg, Box 53137, 400 15 Göteborg, telefon: 031-788 70 00. Dataskyddsombud hos Willhem:
gdpr@willhem.se 

Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter felaktigt kan du kontakta Datainspektionen, telefon: 08-657 61 00, e-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Uppdaterad 2019-06-13